BUI14 feb '14 04:34Aangepast op 14 feb '14 08:48

Thaise politie ontruimt kampen betogers

Auteurs: ANP Nieuws en BNR Webredactie

BANGKOK (ANP) - De Thaise regering heeft vrijdag duizenden agenten van de oproerpolitie ingezet om protestkampen van betogers rond regeringsgebouwen in de hoofdstad Bangkok te ontruimen.

Tot nu toe zijn er geen gevechten tussen agenten en betogers gemeld. De actie lijkt vooral bedoeld om te testen hoe ver de demonstranten in hun verzet tegen de regering van premier Yingluck Shinawatra willen gaan.

,,Onze strategie is om dit langzaam aan te pakken en vanuit de buitenwijken van Bangkok naar de belangrijkste protestkampen te gaan. Wij verspeiden de betogers niet en gebruiken geen geweld, onderhandelingen zijn onze belangrijkste tactiek'', aldus Adul Saengsingkaew, hoofd van de nationale politie.

In Thailand is het al maanden onrustig. Tegenstanders willen de regering van premier Yingluck Shinawatra omverwerpen en eisen haar vertrek. Zij zou zich laten leiden door haar broer Thaksin Shinawatra, die in 2006 door het leger als premier werd afgezet.

Op 2 februari waren er verkiezingen in Thailand. De oppositie was fel gekant tegen de stembusgang en heeft lang geprobeerd die tegen te houden en uit te stellen. Op de dag zelf blokkeerden oppositieleden enkele tientallen stemlokalen.

Gerelateerde artikelen