BUI29 nov '14 04:32

Varken ingecheckt op vlucht in VS

Auteur: ANP Nieuws

HARTFORD (ANP) - Het scheelde niet veel of in de Amerikaanse staat Connecticut was woensdag een varken mee gegaan op een vlucht van US Airways.

EPA
EPA

Omdat het dier de orde in het vliegtuig verstoorde, steeg het uiteindelijk toch niet mee op met de overige passagiers. Ook de eigenaresse van het varken moest het vliegtuig verlaten. Dat meldde ABC News vrijdag (lokale tijd)

Op een foto op de site van de nieuwszender kijken passagiers naar de vrouw die met het varken over haar rug door het gangpad loopt. Een man zegt tegen ABC News dat hij aanvankelijke dacht dat het een grote plunjezak was. ,,Maar later roken we het en zagen we dat het een aangelijnd varken was. Toen het beest naast mij aan een armsteun vast was gemaakt, ging het onrustig heen en weer lopen." De Daily Mail spreekt van een hangbuikzwijntje.

Volgens American Airlines, de moedermaatschappij van US Airways, ging het dier mee ,,ter emotionele ondersteuning". Waarom dat überhaupt werd toegestaan is onduidelijk. Volgens de regels van American Airlines mogen namelijk alleen kleine honden en katten mee, mits ze in een reismand of -kooi zitten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen