BUI11 feb '14 14:34

Duizenden mensen langs de Theems geëvacueerd

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - Duizenden mensen die langs de Theems wonen, hebben dinsdag hun huizen moeten verlaten omdat het water in de rivier in rap tempo stijgt.

EPA
EPA

Voor 14 gebieden in de graafschappen Surrey en Berkshire en twee regio´s in Somerset zijn waarschuwingen afgegeven, aldus de BBC.

Honderden woningen in Engeland zijn ondergelopen door het hoge water in de rivier de Theems. Voor nog eens duizenden woningen dreigt dat te gebeuren, waarschuwen de Britse autoriteiten dinsdag. Niet alle mensen die langs de Theems wonen, hebben gehoor gegeven aan de oproep om te vertrekken. Sommige bewoners willen hun bezittingen niet onbewaakt achterlaten.

Woningen in de graafschappen Berkshire en Surrey liepen onder nadat het waterpeil van de Theems maandag op meerdere plekken een recordhoogte had bereikt en de rivier buiten zijn oevers was getreden. Engeland heeft de afgelopen maanden te maken gehad met recordneerslag en tal van overstromingen.

Dinsdag wordt in de getroffen gebieden gewaarschuwd voor meer slecht weer en regen. De regering van premier David Cameron heeft circa 1600 militairen ingezet om de slachtoffers van de wateroverlast te helpen.

Gerelateerde artikelen