BUI29 mrt '14 17:34Aangepast op 29 mrt '14 18:15

Oekraïneoverleg Kerry en Lavrov in Parijs

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - De Amerikaanse minister John Kerry van Buitenlandse Zaken is op weg naar Parijs om daar met zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov te spreken over de crisis in Oekraïne, meldde de Britse krant The Guardian zaterdag.Kerry was op de terugreis van Saoedi-Arabië naar het Belgische Brussel voor een NAVO-ontmoeting, maar veranderde de koers van zijn vliegtuig na een telefonisch onderhoud met Lavrov.

EPA
EPA

Kerry was op de terugreis van Saoedi-Arabië naar het Belgische Brussel voor een NAVO-ontmoeting, maar veranderde de koers van zijn vliegtuig na een telefonisch onderhoud met Lavrov. De ontmoeting vindt zondag plaats, meldde het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Amerikaanse president Barack Obama belde vrijdag met de Russische president Vladimir Poetin om te spreken over een diplomatieke oplossing voor Oekraïne. De presidenten bepaalden dat er een ontmoeting van Kerry en Lavrov zou plaatsvinden. Dat zou een mogelijke eerste stap zijn voor structurele gesprekken over het Oost-Europese land.

Zaterdag benadrukte Lavrov dat Rusland niet de bedoeling heeft om het leger de grens met Oekraïne over te sturen. Moskou heeft daar volgens de minister geen belang bij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen