BUI19 nov '14 17:11

Verdwenen Miss Honduras dood teruggevonden

Auteur: ANP Nieuws

TEGUCIGALPA (ANP) - De 19-jarige Miss Honduras, María José Alvarado Muñoz, en haar 23-jarige zus Sofía Trinidad zijn woensdag vermoord teruggevonden.

AFP
AFP

Dit meldde de politie in het Centraal-Amerikaanse Honduras. Twee verdachten, onder wie het vriendje van de zus, zijn gearresteerd.

Honduras behoort tot de gewelddadigste landen ter wereld, maar de verdwijning van Miss Honduras 2014 schokte het land. Alvarado Muñoz zou woensdag 19 november naar Londen gaan om aan de Miss World-verkiezingen mee te doen. Ze verdween echter op 13 november, nadat ze na een feest met haar zus in een auto zonder kentekens was gestapt.

Latijns-Amerikaanse media berichtten sindsdien over ,,de mysterieuze verdwijning'' van de Miss-kandidate. Volgens een betrokken rechercheur was dit geen gewone ontvoering, omdat er geen losgeld is geëist. Over het motief van de dader(s) is nog niets bekend. Honduras staat al jaren op nummer één in de lijst landen waar de meeste moorden zijn, met meer dan 90 moorden per 100.000 inwoners.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen