BUI27 dec '14 19:27

33 jaar na aanslag rozen op graf van paus

Auteur: ANP Nieuws

VATICAANSTAD (ANP) - De man die in 1981 een aanslag pleegde op paus Johannes Paulus II heeft zaterdag in Vaticaanstad bloemen op diens graf gelegd.De Turk Mehmet Ali Agca (56) legde twee bossen witte rozen op het graf in de Sint-Pietersbasiliek van Johannes Paulus II, die in 2005 overleed.

EPA
EPA

De Turk Mehmet Ali Agca (56) legde twee bossen witte rozen op het graf in de Sint-Pietersbasiliek van Johannes Paulus II, die in 2005 overleed. Bij de aanslag in 1981 op het Sint Pietersplein raakte de paus zwaargewond. Hij vergaf Agca en bezocht hem in 1983 zelfs in de gevangenis.

Agca wil paus Franciscus ontmoeten, zo zei hij tegen de Italiaanse krant La Repubblica, maar dat lijkt er niet in te zitten. ,,Hij heeft zijn bloemen op het graf van Johannes Paulus II gelegd; Ik denk dat dat genoeg is'', reageerde een woordvoerder van het Vaticaan.

Agca werd in 2010 uit een Turkse cel vrijgelaten. Daar zat hij sinds 2000 vast voor een aantal misdaden. Voor de aanslag op de paus zat hij negentien jaar gevangen in Italië.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen