BUI22 sep '14 21:26Aangepast op 22 sep '14 21:54

Indringer Witte Huis in juli opgepakt

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP/RTR) - De 42-jarige Omar Gonzalez, die vrijdag met een mes op zak het Witte Huis wist binnen te dringen, werd in juli gearresteerd.

EPA
EPA

Hij was op borgtocht vrij en werd in augustus tegengehouden, maar niet aangehouden, toen hij met een hakbijl dicht bij de ambtswoning van de Amerikaanse president liep.

Dat heeft een officier van justitie maandag gezegd, toen Gonzalez voor de rechter in Washington verscheen. Gonzalez werd in juli aangehouden, toen in zijn auto een geweer en een kaart waarin het Witte Huis was gemarkeerd, werden gevonden. Nadat hij vrijdag was aangehouden, gaf hij toestemming voor een doorzoeking van zijn auto. Rechercheurs troffen daarin meer dan 800 stuks munitie, twee hakbijlen en een machete aan.

Eerder was al bekend geworden dat Gonzalez een oud-militair is. Hij is onderscheiden voor zijn daden in Irak. Hij kan voor het binnendringen van het Witte Huis met ,,een dodelijk of gevaarlijk wapen'' tot 10 jaar gevangenisstraf worden veroordeeld.

Toen hem maandag werd gevraagd of hij nog vertrouwen heeft in de dienst die voor de bewaking van het Witte Huis verantwoordelijk is, zei president Barack Obama dat die dienst zeer goed werk doet. ,,Ik ben dankbaar voor de offers die zij brengen voor mij en mijn gezin.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen