BUI19 aug '14 14:21Aangepast op 19 aug '14 14:59

China pakt bijna 1000 vermeende sekteleden op

Auteur: ANP Nieuws

PEKING (ANP) - De Chinese politie heeft bijna 1000 aanhangers van een door Peking verboden religieuze groepering opgepakt.

Chinese politie. EPA
Chinese politie. EPA

Dat melden staatsmedia dinsdag. Aanhangers van de 'Kerk van de Almachtige God' geloven dat Jezus is weergekeerd op aarde als Yang Xiangbin, de vrouw van oprichter Zhao Weishan.

De regering maakt al langer jacht op leden van de groepering die in China wordt gezien als illegale en kwaadaardige sekte. Volgens de Chinese autoriteiten gebruikt de sekte het christendom om leden te rekruteren voor criminele praktijken. Meerdere volgelingen zijn al veroordeeld voor de moord op een vrouw in een restaurant van McDonalds in juni.

De moord, die door leden van de groep zou zijn gepleegd, leidde in heel China tot protesten tegen de sekte die zijn oorsprong kent in de provincie Henan. China startte in 2012 ook al een landelijke campagne tegen de beweging nadat de leden hadden opgeroepen om de 'Rode Draak', de Communistische Partij China te vernietigen. Ook beweerden ze dat de wereld volgens voorspellingen van de Maya-indianen op 21 december zou vergaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen