BUI27 jul '14 12:54Aangepast op 27 jul '14 13:12

'Hamas verklaart 24 uur humanitair bestand'

Auteur: ANP Nieuws

JERUZALEM (ANP) - De Palestijnse beweging Hamas heeft zondag laten weten dat ze met een humanitair bestand van 24 uur instemt.

EPA
EPA

Hamas-woordvoerder Sami Abu Zuhri zei dat verschillende strijdgroepen in de Gazastrook een gevechtspauze van 24 uur steunen. Die moet zondag 13.00 uur onze tijd ingaan.

De mededeling van Hamas komt kort nadat Israël de aanvallen op de Gazastrook had hervat. Israël had wel ingestemd met een verlenging van de gevechtspauze van zaterdag, maar door nieuwe raketbeschietingen vanuit de Gazastrook zag Israël daar zondag weer van af.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een Israëlische militair gedood door een granaat die in de Gazastrook werd afgeschoten. Na de hervatting van de Israëlische beschietingen van de Gazastrook zijn volgens nieuwszender al-Jazeera zondag al zeker vijf Palestijnen gedood.

Het Israëlische kabinet is volgens de krant Haaretz zondag bijeengekomen om over voorstellen van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry te praten. Kerry heeft een staakt-het-vuren van zeker een week voorgesteld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen