BUI9 dec '14 12:34

'Snelle toename ebola in westen Sierra Leone'

Auteur: ANP Nieuws

GENÈVE (ANP) - In het westen van Sierra Leone en diep in het oerwoud van Guinee verspreidt de ziekte ebola zich snel.

EPA
EPA

Dat heeft David Nabarro, speciaal gezant voor ebola van de Verenigde Naties, dinsdag in Genève gezegd. Hij zei dat er meer buitenlandse artsen en verpleegkundigen nodig zijn om de epidemie te bestrijden. Vooral in Sierra Leone, waar nieuwe behandelcentra zijn geopend, is de situatie nijpend.

,,Wij kunnen niet uitrusten, we moeten doorgaan'', zei Nabarro. Sierra Leone, Guinee en Liberia zijn de drie staten in West-Afrika die het zwaarst door ebola zijn getroffen. Volgens de laatste cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft de ziekte daar aan meer dan 6300 mensen het leven gekost. De meeste doden waren tot voor kort in Liberia, maar nu staat Sierra Leone op de eerste plaats.

Volgens Nabarro neemt in Sierra Leone het aantal ebolapatiënten vooral snel toe in de hoofdstad Freetown en Port Loko ten noordoosten van de hoofdstad, waar volgens hem een krachtigere reactie op de verspreiding van de ziekte dringend nodig is. Het tweede problematische gebied zijn de oerwouden in het noordelijk deel van het binnenland van Guinee. Dat is niet ver van Mali. Nabarro zei dat er zeer nauw met de autoriteiten van dat land wordt samengewerkt om te bereiken dat mogelijke ebolapatiënten snel en adequaat worden behandeld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen