BUI21 apr '14 13:35Aangepast op 21 apr '14 18:05

Miljoenenclaim na verkrachting school Jakarta

Auteur: ANP Nieuws

JAKARTA (ANP) - De Nederlandse vader en Indonesische moeder van een jongetje dat op een eliteschool in de Indonesische hoofdstad Jakarta is verkracht, hebben een miljoenenclaim ingediend.

EPA
EPA

Dat meldden Indonesische media maandag.

Volgens de advocaat is de claim van 12 miljoen dollar (bijna 8,7 miljoen euro) ingediend omdat het schoolpersoneel van de Jakarta International School (JIS) nalatig zou zijn geweest. Het jongetje van 5 of 6 jaar werd naar verluidt in februari en maart verkracht door enkele schoonmakers. Dat gebeurde beide keren toen hij naar het toilet ging.

Vorige week kwam de zaak naar buiten toen de moeder van het slachtoffer haar verhaal deed in de media. Dat het incident plaatsvond op uitgerekend een van de meest gerenommeerde en goed beveiligde scholen in Indonesië heeft veel stof doen opwaaien. In de Indonesische media is het een van de meest besproken onderwerpen.

Verontwaardiging

De verontwaardiging is onder meer groot omdat de schoolleiding zou hebben geprobeerd het incident uit de publiciteit te houden.

De kleuterschool van de elitaire onderwijsinstelling heeft inmiddels te horen gekregen dat ze de deuren moet sluiten. Het Indonesische ministerie van Onderwijs, dat zelf ook harde kritiek krijgt, stuurde maandag een brief aan de school met die opdracht. De JIS zou geen vergunning hebben gehad voor de kleuterschool.

Ook werd bekend dat bijna 30 conciërges en schoonmakers bloedtesten moeten ondergaan voor het onderzoek naar de verkrachting. Enkele verdachten zitten al vast.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen