BUI25 apr '14 08:16

Misdaadteam op zaak vermiste Kris en Lisanne

Auteur: ANP Nieuws

DAVID (ANP) - Een Panamees team dat is gespecialiseerd in de georganiseerde misdaad gaat de vermissing onderzoeken van Lisanne Froon en Kris Kremers.

Eerder zoekteam. EPA
Eerder zoekteam. EPA

De Panamese procureur-generaal Ana Belfon heeft dat bekendgemaakt, meldden media in het land.

De politie van Panama houdt alle scenario's open en sluit ook niet uit dat de twee zijn ontvoerd. Lisanne en Kris zijn voor het laatste gezien in de Panamese plaats Boquete op 1 april. Een grote zoekactie naar de vrouwen in de bossen rond Boquete in de weken daarna leverde niets op.

De Nederlandse politie noemt het niet voor de hand liggend dat Lisanne en Kris zijn verdwaald. De vrouwen waren goed voorbereid op weg gegaan. Ook het feit dat de minutieuze zoektocht door de Panamese autoriteiten in het gebied zonder resultaat bleef maakt dat onwaarschijnlijk.

Volgens de politie hadden de vrouwen waarschijnlijk als laatste contact met een pensionhouder in Boquete. Ze vroegen hem 's middags de weg naar het Pianista Pad. Even later kwamen ze weer terug bij dezelfde pensionhouder. Ze zijn moe en vertellen dat ze terug willen. De man adviseert ze een taxi te nemen. Hij ziet de twee nog een tijdje langs de weg staan. De man weet niet of ze daarna de bergen in zijn gelopen of terug richting het dorpje.

Gerelateerde artikelen