BUI5 apr '14 07:20

'DNA-materiaal bewijst: Eva Braun was Joods'

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - Eva Braun, de vrouw met wie Adolf Hitler enkele uren voor hun zelfmoord trouwde, zou wel eens van Joodse komaf geweest kunnen zijn.

ANP
ANP

DNA-analyse van Brauns haren die op een haarkam gevonden zijn, suggereren dat Hitler, die als fascistisch dictator van het Derde Rijk miljoenen Joden liet vermoorden, zonder het te weten met een Jodin zou kunnen zijn gehuwd.

Tot die opzienbarende conclusie komt het programma 'Dead Famous DNA' van de Britse zender Channel 4, die volgende week wordt uitgezonden. In het programma analyseren vooraanstaande wetenschappers DNA-materiaal om oude vraagstukken op te lossen.

De haarkam, met Eva Brauns monogram erop, werd aan het einde van de oorlog door een Amerikaans soldaat gevonden in Hitlers buitenverblijf in de Duitse Alpen. De wetenschappers ontdekten een speciale structuur van het DNA-materiaal, die sterk geassocieerd wordt met de Asjkenazische Joden en enkel via de moeder aan een kind kan worden doorgegeven. Volgens de traditionele joodse wetten wordt het Jodendom door de moeder doorgegeven.

Gerelateerde artikelen