BUI27 dec '14 08:13

Noord-Korea: Obama is 'aap in het bos'

Auteur: ANP Nieuws

PYONGYANG (ANP/DPA) - Noord-Korea heeft zaterdag uitgehaald naar de Amerikaanse president Barack Obama, omdat de omstreden film The Interview alsnog is uitgebracht.

EPA
EPA

Obama gedraagt zich zo ,,roekeloos als een aap in het bos'', aldus een regeringswoordvoerder die werd geciteerd door Noord-Koreaanse staatsmedia.

The Interview is een satirische film over een moordcomplot tegen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De regering veroordeelt het vertonen van de ,,oneerlijke en reactionaire film'' die niet alleen Kim kwetst, maar ook terrorisme in de hand zou werken. Filmproducent Sony had de film eerder geschrapt, maar besloot hem alsnog uit te brengen. Obama heeft Sony daartoe aangezet, meent Noord-Korea.

Het stalinistische land heeft in dezelfde verklaring ook de Verenigde Staten beschuldigd van het platleggen van het internet in het land. De netwerken in Noord-Korea haperden sinds zondagavond en het internet viel maandagavond compleet uit. Het platleggen van het internet zou een vergeldingsactie zijn voor een inbraak in het computersysteem van Sony. Volgens de VS zat Noord-Korea daarachter.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen