BUI15 apr '14 19:03

Doden door gevechten in Oekraïne

Auteur: ANP Nieuws

KIEV (ANP) - Bij gevechten om een militair vliegveldje in het oosten van Oekraïne zijn dinsdag doden gevallen.

EPA
EPA

Dit hebben de Oekraïense autoriteiten in Kiev bevestigd volgens plaatselijke media.

Een woordvoerder van het Oekraïense ministerie van Defensie bevestigde het bericht van Russische media dat er in Kramatorsk doden zijn gevallen. Hii zei dat tegen de Oekraïense nieuwszender UNN volgens meldingen van het Spaanse persbureau EFE.

De nieuwszender Rossiya 24 had gemeld dat pro-Russische activisten spraken van vier doden door de aanval van Oekraïense troepen op het vliegveld van Kramatorsk, 525 kilometer ten zuidoosten van Kiev. De Oekraïense interim-president Oleksandr Toertsjinov heeft gezegd dat dit vliegveld op separatisten is heroverd.

Gezag

Kramatorsk, een industriestad van circa 200.000 inwoners, is een van de plaatsen in het oosten van het land waar Oekraïense troepen het gezag van de regering in Kiev willen herstellen. Niet ver ten noorden van de stad hebben Oekraïense troepen de plaats Slaviansk omsingeld, meldde het Russische persbureau RIA Novosti.

Toertsjinov had eerder op de dag gezegd dat de militaire operatie tegen separatisten is begonnen. De opstandelingen, volgens Kiev opgestookt door Rusland, negeerden over het algemeen een ultimatum om bezette overheidsgebouwen te verlaten en wapens in te leveren.

Gerelateerde artikelen