BUI13 mei '14 10:18

Obama niet welkom in Volksrepubliek Donetsk

Auteur: ANP Nieuws

DONETSK (ANP) - De Amerikaanse president Barack Obama en bondskanselier Angela Merkel van Duitsland zijn in ieder geval tot de herfst niet welkom in de Volksrepubliek Donetsk, die de pro-Russssiche separatisten maandag in het oosten van Oekraïne hebben uitgeroepen.De zelfbenoemde leider van de republiek, Denis Poesjilin, ondertekende dinsdag een decreet dat beide leiders, maar ook EU-buitenlandcoördinator Catherine Ashton de toegang tot het gebied ontzegt.Obama, Merkel en Ashton wordt verweten dat zij samenwerken met de ,,zogenoemde'' president van Oekraïne Aleksandr Toertsjinov.

EPA
EPA

De zelfbenoemde leider van de republiek, Denis Poesjilin, ondertekende dinsdag een decreet dat beide leiders, maar ook EU-buitenlandcoördinator Catherine Ashton de toegang tot het gebied ontzegt.

Obama, Merkel en Ashton wordt verweten dat zij samenwerken met de ,,zogenoemde'' president van Oekraïne Aleksandr Toertsjinov. Die heeft een wet goedgekeurd die de antiterreuroperatie van het Oekraïense leger in het oosten van het Oost-Europese land mogelijk maakte.

Gerelateerde artikelen