BUI23 okt '14 09:30

Schutter Ottawa was Zahaf-Bibeau

Auteur: ANP Nieuws

OTTAWA (ANP) - De man die bij aanslagen in Ottawa, woensdag, een Canadese militair doodschoot, was inderdaad de 32-jarige geboren Canadees Michael Zehaf-Bibeau.

EPA
EPA

Hij was recentelijk tot de islam bekeerd. Dat hebben functionarissen in Canada bevestigd, melden verscheidene media in het Noord-Amerikaanse land.

Volgens de Canadese tv-zender CTV News was zijn paspoort ingenomen omdat hij geradicaliseerd was en werd hij in de gaten gehouden door de Canadese inlichtingendiensten. Hij stond bekend als een 'high-risk-traveller' en had een strafblad, aldus CTV News.

Volgens CBC News gaat zijn strafblad 10 jaar terug en is hij onder meer veroordeeld voor drugsbezit, beroving en het uiten van bedreigingen. Hij ging in onder meer Quebec en Vancouver in de fout.

Michael Joseph Hall

Zehaf-Bibeau werd na zijn daad doodgeschoten. Hij werd geboren in Quebec als Michael Joseph Hall, maar veranderde op enig moment zijn naam.

Ottawa werd woensdag opgeschrikt door aanslagen bij een oorlogsmonument en in het parlementsgebouw. Daarbij werd de 24-jarige reservist Nathan Cirillo neergeschoten. Hij overleed later.

Het is nog onduidelijk of Zehaf-Bibeau alleen heeft gehandeld. Ook is nog onbekend of er een verband is met de aanslag van maandag, toen niet ver van Montreal een 53-jarige militair werd doodgereden door een geradicaliseerde man.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen