BUI12 mrt '14 16:22Aangepast op 12 mrt '14 17:08

Gebouwen in New York ingestort

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - Twee gebouwen in New York zijn woensdag ingestort na een explosie, waarschijnlijk door een gaslek.

EPA
EPA

Dat meldden Amerikaanse media op gezag van hulpverleners. Daarbij zouden twee doden zijn gevallen en raakten 16 mensen gewond, van wie vier ernstig. Een onbekend aantal mensen wordt vermist.

Het gaat om panden aan Park Avenue in East Harlem op Manhattan in het centrum van New York. In een van de panden van zeker vijf verdiepingen hoog is een kerk gevestigd. Het andere gebouw bestond uit een pianowinkel op de begane grond en appartementen. Op video's op internet is te zien dat er op de plek van de gebouwen een gapend gat is en dat er van de panden vrijwel niets meer over is.

Volgens ooggetuigen ontstond rond 9 uur woensdagochtend plaatselijke tijd eerst brand in de pianowinkel aan Park Avenue in het deel van Manhattan dat ook Spanish Harlem heet. Daarna was er een explosie en stortte de boel in.

160 mensen

De hulpdiensten zijn met meer dan 160 mensen uitgerukt.

Uit eerste onderzoek blijkt dat de explosie ontstond door een gaslek. Een energiebedrijf in de Amerikaanse metropool bevestigde dat op het moment van het incident reparateurs onderweg waren na een telefoontje van iemand die gas rook.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen