BUI27 nov '14 13:56

UKIP verwart kerk met moskee

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - De Britse rechts-nationalistische partij UKIP heeft fors geblunderd door een katholieke kerk te verwarren met een moskee.

EPA
EPA

Een plaatselijke afdeling van de partij zette een foto op Twitter van een stembus waarin mensen voor een BBC-programma konden aangeven of UKIP-leider Nigel Farage het wel in zijn mars heeft om premier te worden. Die stembus stond op straat voor het gebedshuis. ,,Perfecte plek om een stemming te houden, voor een moskee in Londen. BBC is niet objectief maar selectief'', stelde de partij.

Het gebouw op de foto bleek echter de Westminsterkathedraal te zijn, waar de aartsbisschop voor het district Westminster zetelt. Het gebouw is in neo-Byzantijnse stijl gebouwd, zo probeert de Britse krant Metro de blunder te verklaren.

De reacties op Twitter toonden geen enkel medelijden met de partij. Zo plaatste iemand een foto van het Kremlin met als onderschrift ,,Moskee-au!'' en suggereerden anderen dat dan ook de bekende koepels van St Pauls Cathedral en de London Dome vast bij een moskee horen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen