BUI28 dec '14 04:59

Zeker acht doden door noodweer Maleisië

Auteur: ANP Nieuws

KUALA LUMPUR (ANP) - Het noodweer in Maleisië heeft aan zeker acht mensen het leven gekost.

EPA
EPA

Onder de slachtoffers is een achttien maanden oude peuter, meldt de krant The Star zondag.

Er zijn al meer dan 160.000 mensen geëvacueerd vanwege hevige overstromingen in het land. Vrijdag stond het aantal nog op ruim 100.000.

Er is felle kritiek gekomen op premier Najib Rabak, omdat hij pas vrijdag besloot zijn vakantie op Hawaii af te breken om terug te keren naar Maleisië. Najib kondigde zaterdag aan dat er 117 miljoen euro beschikbaar komt voor slachtofferhulp, bovenop de 12 miljoen die eerder werd aangekondigd.

De premier heeft na zijn terugkomst gesproken met hulpdiensten en heeft een bezoek gebracht aan de zwaar getroffen provincie Kelantan. Hij maakt zich zorgen over de stijging van het waterpeil in sommige gebieden, terwijl andere gebieden nog niet eerder zijn overstroomd, maar nu geconfronteerd zijn met grote problemen. ,,Ik hoop op samenwerking door iedereen om er zeker van te zijn dat we ons nu kunnen focussen op de reddingspogingen en het bieden van hulp in de vorm van eten, dekens en kaarsen", zei hij op een persconferentie. In de getroffen gebieden zijn ruim 2000 vrijwilligers ingezet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen