BUI8 feb '14 17:49Aangepast op 8 feb '14 22:36

Konvooi levert goederen af in Homs

Auteur: ANP Nieuws

DAMASCUS (ANP) - Een hulpkonvooi van de Verenigde Naties en de Rode Halve Maan heeft zaterdag 250 voedselpakketten en grote hoeveelheden medicijnen afgeleverd in de Syrische stad Homs.

Een medewerker van de Rode Halve Maan, de zusterorganisatie van het Rode Kruis, liet weten dat het konvooi in Homs onder mortiervuur kwam te liggen.

Een chauffeur van één van de voertuigen van het konvooi raakte gewond. De Syrische autoriteiten en de opstandelingen tegen het regime van president Bashar al-Assad gaven elkaar de schuld van het belagen van het hulpkonvooi.

Zeker negen voertuigen van de Rode Halve Maan en de VN zaten enkele uren vast in Homs. Rond 21.00 uur (Nederlandse tijd) lukte het de hulpverleners Homs te verlaten. Ze moesten wel twee beschadigde voertuigen achterlaten, liet de Rode Halve Maan weten.

Enkele dagen geleden bereikten de Syrische regering en rebellen een akkoord met de Verenigde Naties over de evacuatie van burgers uit het al lang belegerde deel van de stad Homs, dat in handen is van opstandelingen. Ook werden de partijen het eens over het leveren van hulpgoederen aan de bewoners en een staakt-het-vuren. Dat bestand ging vrijdag in. Circa 80 vrouwen, kinderen, ouderen en zieken konden toen het belegerde oude centrum van Homs verlaten.

Gerelateerde artikelen