BUI20 okt '14 23:52

EU-parlement effent pad commissie-Juncker

Auteur: ANP Nieuws

STRAATSBURG (ANP) - De laatste obstakels voor de komende Europese Commissie onder leiding van Jean-Claude Juncker lijken uit de weg geruimd.De christendemocraten in het Europees Parlement schaarden zich maandagavond achter de Sloveense Violeta Bulc als nieuwe commissaris voor Transport in het dagelijks bestuur van de Europese Unie.Als dinsdag ook de sociaaldemocraten akkoord gaan met Bulc, is er een meerderheid in het EU-parlement voor deze commissaris.

EPA
EPA

De christendemocraten in het Europees Parlement schaarden zich maandagavond achter de Sloveense Violeta Bulc als nieuwe commissaris voor Transport in het dagelijks bestuur van de Europese Unie.

Als dinsdag ook de sociaaldemocraten akkoord gaan met Bulc, is er een meerderheid in het EU-parlement voor deze commissaris. Ingewijden achten het waarschijnlijk dat de sociaaldemocraten het licht op groen zetten.

De twee partijen stemden al in met de andere kandidaten. Met de goedkeuring van Bulc is er dus een meerderheid in het parlement voor de hele commissie-Juncker. Het is de bedoeling dat het EU-parlement daar woensdag over stemt, zodat de commissie op 1 november kan beginnen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen