BUI25 dec '14 08:32

Advocaten: stel proces aanslag Boston uit

Auteur: ANP Nieuws

BOSTON (ANP) - De advocaten van Dzjochar Tsarnajev willen dat het proces tegen hem wordt uitgesteld.

EPA
EPA

Tsarnajev wordt verdacht van het plegen van de aanslag op de marathon in Boston in 2013 en zou begin januari voor de rechter moeten verschijnen.

Maar volgens The Boston Globe worden de advocaten van de terreurverdachte naar eigen zeggen overstelpt met duizenden documenten en bewijsstukken per week. ,,Door op 5 januari te beginnen met de zaak komen de eerlijkheid en de uiteindelijke kwaliteit van het proces in het geding'', zeggen de juristen woensdag lokale tijd tegen de krant. Volgens hen is september een betere optie.

De aanklagers hebben niet inhoudelijk gereageerd op de vraag van de advocaten, maar zeiden wel dat de verdediging voldoende tijd heeft gehad om de zaak gedegen voor te bereiden.

Tsarnajev

Tsarnajev wordt ervan verdacht dat hij samen met zijn broer Tamerlan in april 2013 de aanslag pleegde op de hardloopwedstrijd in de Amerikaanse stad Boston. Kort achter elkaar ontploften twee in rugzakken verstopte snelkookpannen. Drie mensen kwamen om, 260 mensen raakten gewond. Bovendien zou het duo een politieagent op een universiteit in de stad hebben gedood.

Tamerlan stierf later in een vuurgevecht met de politie. Dzjochar kan, als de zaak wel doorgaat begin januari, in april zijn verdict horen. Hij kan de doodstraf krijgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen