BUI28 aug '14 06:10Aangepast op 28 aug '14 07:53

'Vermiste MH370 vloog eerder naar zuiden'

Auteur: ANP Nieuws

CANBERRA (ANP) - Het al maanden vermiste toestel van Malaysia Airlines, de MH370, vloog mogelijk eerder richting het zuiden dan aanvankelijk gedacht.

EPA
EPA

Dat zegt de Australische vicepremier Warren Truss donderdag, zo meldt CNN.

Hij wijst op het contact dat grondpersoneel met het toestel probeerde te maken vlak nadat deze van zijn koers was afgeweken en spoorloos raakte. Het telefoongesprek mislukte, maar nadere analyse heeft wel duidelijker gemaakt waar het vliegtuig zich bevond. Volgens Truss verandert deze nieuwe informatie evenwel niets aan het belangrijkste zoekgebied, namelijk het zuidelijke deel van de Indische Oceaan, aldus de Amerikaanse zender.

Het vliegtuig, met 239 passagiers aan boord, verdween op 8 maart van de radar toen het onderweg was van het Maleisische Kuala Lumpur naar de Chinese hoofdstad Peking. Volgens experts moet het toestel ver uit de westkust van Australië in zee zijn gestort.

De zoektocht heeft tot dusverre niets opgeleverd, maar wordt in september hervat. De Nederlandse bodemonderzoeker Fugro gaat twee schepen inzetten om in de oceaan een gebied van in totaal 60.000 vierkante meter te onderzoeken.

Gerelateerde artikelen