BUI28 sep '14 02:11

Tirade VS op Facebook brandstichter Chicago

Auteur: ANP Nieuws

CHICAGO (ANP) - De 36-jarige man die ervan wordt beschuldigd vrijdagochtend brand te hebben gesticht in het luchtverkeersleidingscentrum nabij Chicago, voelde diepe haat jegens de Amerikaanse overheid.

EPA
EPA

Hij verwierp de 'immorele en onethische daden' van de Verenigde Staten.

Dat blijkt uit een bericht op zijn Facebookpagina. Hierin noemt Brian Howard ambtenaren 'lui en nutteloos'. ,,Word wakker. De overheid zorgt liever voor zichzelf en het geld in de wereld dan voor haar eigen bevolking. Daarom worden we gehaat door terroristen en derde wereldlanden. En daarom sta ik op het punt om het radarcentrum van de luchtverkeersleiding te vernietigen en uit het leven te stappen." Na de brandstichting probeerde Howard zelfmoord te plegen met een mes. De politie meldde daarna dat de gewonde man naar het ziekenhuis is gebracht en geen terrorist is.

Het Facebookbericht is geplaatst enkele minuten voordat brandweerlieden zich spoedden naar Aurora, aan de westrand van Chicago. Door de brand waren bijna 2000 vluchten van en naar de Amerikaanse stad, een van de belangrijkste verkeersknooppunten in Noord-Amerika, geschrapt. Duizenden reizigers werden getroffen door grote vertragingen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen