BUI25 jun '14 15:48

Los Angeles snel zonder speculaas en haring

Auteur: ANP Nieuws

LOS ANGELES (ANP) - Voor inwoners van Los Angeles die verzot zijn op Hollandse versnaperingen, zoals haring en speculaas, wordt maandag een zwarte dag.

ANP
ANP

Dan sluit de laatste 'Dutch Store' van de metropool van 18 miljoen inwoners, meldden plaatselijke media.

Het gaat om de de Holland American Market aan de Artesia Boulevard in het zuidelijke Bellflower. De winkel opende daar zijn deuren in 1943 en is daarmee niet alleen de laatste in zijn soort, maar ook de oudste. Volgens het blad LAWeekly waren er in de jaren 80 nog zeker vier van deze winkels in Los Angeles, plus een Nederlandse bakkerij.

De Holland American Market is opgezet door een Nederlandse familie die de winkel eerder heeft overgedaan, maar nu ook de grond heeft verkocht. De zaak moet dicht. Volgens Maria Cervantes, die er al 17 jaar spullen zoals koekjes en kazen verkoopt, zijn haar klanten erg bedroefd. Sommigen kwamen helemaal uit Arizona. Voor 'de verslaafden' is er nog hoop volgens het weekblad. De supermarkt Trader Joe's verkoopt stroopwafels, Goudakaas en boterkoek.

Aan de Nederlandse gemeenschap kan het niet gelegen hebben, schatte LA Weekly. Die blijft prominent aanwezig. Er is al 25 jaar een jaarlijks Holland festival en de Koningsdag werd dit jaar zo massaal gevierd dat het in een stadion moest.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen