BUI13 dec '14 18:03

Verdachte van schietpartij bij school VS vast

Auteur: ANP Nieuws

PORTLAND (ANP) - De politie van de Amerikaanse stad Portland heeft een verdachte opgepakt van een schietpartij vrijdag vlak bij een school.

ANP
ANP

Daarbij raakten drie tieners en een 20-jarige man gewond.

De 22-jarige verdachte heeft volgens de politie banden met een bende. Hij is zaterdag aangehouden met een pistool in zijn auto. Getuigen zeggen dat hij het vuur opende na een ruzie. Of de slachtoffers daarmee te maken hadden, is niet bekend. De slachtoffers zijn leerlingen van de Rosemary Anderson High School. Dat is een school voor probleemkinderen. Er zitten dakloze leerlingen op, drop-outs en scholieren die bij andere scholen zijn weggestuurd.

Twee andere mannen die ook na de schietpartij de benen namen, zijn nog altijd voortvluchtig. De school werd ontruimd, maar ging later op de dag weer open nadat het politieonderzoek was afgerond. Twee nabijgelegen scholen gingen ook enkele uren dicht vanwege de schietpartij.

Drie gewonden zijn in het ziekenhuis opgenomen. Zij waren bij bewustzijn. Een 17-jarige jongen is in zijn rug geschoten, een 16-jarig meisje in haar borst. Zij is in levensgevaar. Een vierde slachtoffer, een 19-jarig meisje, heeft een schampschot in haar voet en hoefde niet in het ziekenhuis te blijven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen