BUI21 okt '14 07:02Aangepast op 21 okt '14 16:27

Dode door storm in Groot-Britannië

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - De storm die dinsdag over Groot-Brittannië raast, heeft een leven geëist.

EPA
EPA

In het centrum van Londen overleed een vrouw toen ze werd geraakt door een omvallende boom. ,,We hebben de vrouw nog proberen te reanimeren, maar helaas kon ze niet meer gered worden", zei een woordvoerder van de Londense ambulancedienst tegen de BBC.

Omwaaiende bomen zorgden voor meer leed. Zo raakte een paar honderd meter verderop een man gewond. Hij is naar een ziekenhuis in de Britse hoofdstad gebracht. Ook in het dorp Southwick, aan de Britse zuidkust, raakten drie mensen lichtgewond toen een boom op hen viel. Zij moesten naar het ziekenhuis.

De storm veroorzaakte meer moeilijkheden in het land. De uitloper van orkaan Gonzalo veroorzaakte windstoten tot ongeveer 120 kilometer per uur, waardoor op meerdere plekken bomen omwaaiden. Daar heeft het verkeer last van. Zo is in het centrum van Londen een belangrijke verkeersader geblokkeerd. In het noorden van het land vielen twee vrachtwagens om door de harde wind.

Ook het vliegverkeer wordt gehinderd door het onstuimige weer. Londen Heathrow liet weten dat al 110 vluchten zijn geschrapt, mede door een staking bij luchtvaartmaatschappij Lufthansa. British Airways heeft zeker twee vluchten naar Nederland geannuleerd, een vlucht naar Schiphol en een naar Rotterdam The Hague Airport. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat de storm ook op andere plaatsen in Europa voor problemen zal zorgen. Toch lieten andere Britse vliegvelden weten weinig problemen te hebben.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen