BUI28 apr '14 04:21

Doden door tornado's in Verenigde Staten

Auteur: ANP Nieuws

MAYFLOWER (ANP) - Tornado's in de Verenigde Staten hebben het leven geëist van zeker 16 mensen in de centraal gelegen staat Arkansas.

Ook in Oklahama viel een dode. In tal van staten in het zuiden en middenwesten van de VS gelden waarschuwingen voor tornado's.

Het plaatsje Vilonia in Arkansas werd zwaar getroffen. Reddingswerkers zijn nog op zoek naar meer slachtoffers in de ravage die de tornado's hebben achtergelaten. Zo werden veel gebouwen uit elkaar gerukt, waarna de brokstukken in de omgeving neerkwamen. In Faulkner County, waar ook Vilonia ligt, vielen zeker 10 dodelijke slachtoffers.

Bij het stadje Mayflower, ook in Arkansas, viel zeker één dode. De belangrijke snelweg I-40, die nagenoeg van de oost- tot de westkust voert, moest worden afgesloten. De weg, die langs Little Rock loopt, lag bezaaid met puin van verwoeste huizen. Ook werden bomen en elektriciteitspalen uit de grond gerukt, waardoor op sommige plaatsen de elektriciteit is uitgevallen.

Vijf slachtoffers

In Pulaski County in Arkansas vielen vijf slachtoffers en ook in Quapaw in Oklahoma viel een dode. Daken werden van gebouwen geblazen en een muur viel op een auto.

De tornado's komen voort uit een groot stormfront dat al dagen over het zuiden en middenwesten van de Verenigde Staten trekt. Voor veel plaatsen zijn tornadowaarschuwingen afgegeven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen