BUI13 sep '14 15:57

Lavrov uit kritiek op onderzoek MH17

Auteur: ANP Nieuws

MOSKOU (ANP) - De Russische minister Sergej Lavrov van Buitenlandse Zaken heeft zaterdag kritiek geuit op het rapport met de eerste bevindingen van de vliegtuigcrash in Oekraïne.

ANP
ANP

Onderzoekers hebben het onderzoek ,,langzaam en op hun gemak" uitgevoerd. Ook vindt Lavrov de toon van Nederland ,,gelaten".

,,Het rapport verbaasde me omdat de toon ietwat gelaten is, ondanks de heksenketel die ontstond na deze tragedie", zei de minister, aldus het Russische persbureau Ria Novosti. ,,Er wordt niet geëist dat de experts hun werk op de plek van de ramp hervatten. Er waren geen pogingen om daarheen te gaan om de wrakstukken te verzamelen en te zien hoe het hele vliegtuig er uitzag.''

Lavrov vindt bovendien dat het rapport geen antwoord geeft op vragen van het Russische ministerie van Defensie. Rusland zal daarom weer vragen stellen. Lavrov hoopt dat de waarheid uiteindelijk komt boven drijven, maar dat ,,is niet afhankelijk van mij".

Aantal objecten

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) presenteerde dinsdag een rapport over de eerste bevindingen over de oorzaak van de vliegramp. Daarin werd geconcludeerd dat de Boeing 777 van Malaysia Airlines waarschijnlijk is doorboord ,,door een groot aantal objecten''.

De onderzoekers van de OVV hebben nog niet op de plaats van de ramp onderzoek kunnen doen door de gevaarlijke situatie daar. De crashsite ligt in het strijdgebied van Oekraïense troepen die vechten tegen Russisch gezinde separatisten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen