BUI24 jul '14 19:44

Nederlandse Apaches zoeken vliegtuig in Mali

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Twee Nederlandse Apaches zijn donderdag aan het begin van de avond in Gao in Mali opgestegen om te helpen bij de zoektocht naar het verdwenen toestel van Air Algérie.

ANP
ANP

Dat maakte het ministerie van Defensie in Den Haag bekend. In tegenstelling tot eerdere berichten is het vliegtuig nog niet gevonden.

Een paar honderd Nederlandse blauwhelmen zijn in Gao als onderdeel van de VN-missie Minusma. Ook zijn er vier Apache-gevechtshelikopters. Het vliegtuig was van Burkina Faso op weg naar Algerije toen het in het noorden van Mali neerstortte.

Het vliegtuig met 116 inzittenden, onder wie veel Fransen, ligt ergens tussen Gao en Tessalit, ongeveer 450 kilometer noordelijker. Het wrak is nog niet gevonden.

Gao

De Nederlandse militairen in Gao, ongeveer 370 in totaal, staan klaar om medische hulp te verlenen aan mogelijke overlevenden. In Gao zijn vier Nederlandse Apache-gevechtshelikopters gestationeerd.

Het toestel was 's nachts op weg van Burkina Faso naar Algerije toen het van de radar verdween. Ook Franse gevechtsvliegtuigen die in de regio zijn gestationeerd, zijn op zoek naar het wrak.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen