BUI28 mrt '14 19:52

Doden en gewonden bij protest Egypte

Auteur: ANP Nieuws

CAÏRO (ANP) - ijdens betogingen tegen de militaire leider van Egypte, maarschalk Abdel Fattah al-Sisi, zijn vrijdag zeker drie doden en tientallen gewonden gevallen.

EPA
EPA

Dat meldden officiële bronnen.

Een journaliste van de krant al-Dostour, Mayada Ashraf, werd door kogels in het hoofd getroffen. Ze deed verslag van de betogingen van de verboden Moslimbroederschap in de noordoostelijke wijk Ain Shams van Caïro. Tientallen betogers zijn gewond geraakt bij botsingen met de politie.

Op meerdere plekken in het land gingen aanhangers van de Moslimbroederschap de straat op, waaronder in de noordelijke stad Alexandrië.

Kandidaat

Al-Sisi heeft zich deze week kandidaat gesteld voor de presidentsverkiezingen later dit jaar. Hij greep begin juli 2013 de macht en zette de gekozen president Mohamed Mursi af. Mursi is van de conservatieve Moslimbroederschap. Die heeft opgeroepen tegen de kandidatuur van al-Sisi te demonstreren.

Maandag werden 529 leden van de Moslimbroederschap ter dood veroordeeld, onder meer voor het vermoorden en aanvallen van politiemensen. Woensdag werden nog eens 919 vermeende leden van de organisatie aangeklaagd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen