BUI28 dec '14 08:41

162 passagiers aan boord toestel AirAsia

Auteur: ANP Nieuws

JAKARTA (ANP) - Aan boord van het sinds zondagochtend vermiste vliegtuig van AirAsia zaten niet 155 maar 162 passagiers.

EPA Archiefbeeld
EPA Archiefbeeld

De luchtvaartmaatschappij heeft een nieuwe lijst naar buiten gebracht met de nationaliteiten van de mensen die op de vlucht van Indonesië naar Singapore zaten.

In de Airbus 320-200 zaten 156 mensen uit Indonesië, 3 uit Zuid-Korea, 1 uit Singapore, 1 uit Maleisië en 1 uit Frankrijk. Zes van hen waren minderjarig. Ook was er een baby aan boord van een paar maanden oud.

Het toestel had rond 8.30 lokale tijd (1.30 uur Nederlandse tijd) moeten landen in Singapore, maar ongeveer drie kwartier nadat het was opgestegen vanuit het Indonesische Surabaya verdween het contact.

Crisiscentrum

In Surabaya is een crisiscentrum ingericht op Juanda International Airport. Naasten van de vermiste reizigers wachten daar angstig op nieuws over vlucht QZ8501.

De reddingsdiensten gaan er volgens lokale media vanuit dat het toestel in zee is gestort, vermoedelijke op zo'n 145 kilometer van het eiland Billiton. Dat ligt ongeveer halverwege tussen Surabaya en Singapore. Reddingsdiensten zijn onderweg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen