BUI10 okt '14 09:08Aangepast op 10 okt '14 09:31

Paniek in vliegtuig na grap over ebola

Auteur: ANP Nieuws

SANTA DOMINGO (ANP) - Een grappenmaker heeft voor flinke overlast gezorgd door aan boord van een vliegtuig te schreeuwen dat hij was besmet met het dodelijke ebolavirus.

EPA
EPA

Daarop besloten de autoriteiten in de Dominicaanse Republiek het toestel ruim een uur te isoleren, berichtten Amerikaanse media donderdag (lokale tijd).

,,Ik ben in Afrika geweest'', zou de Amerikaan ook hebben geroepen. Onder de meer dan 200 passagiers van het toestel zou daarop paniek zijn uitgebroken. Het toestel stond toen al op het punt te landen op het eiland.

De zogenaamde ebolapatiënt werd door personeel in beschermende pakken uit het toestel gehaald. Hoewel de man tijdens de vlucht had zitten hoesten, bleek al snel dat hij niet was besmet met het virus.

'Smakeloze grap'

De eigenaar van het vliegveld spreekt over een smakeloze grap. ,,We weten niet waarom hij het deed. Hij dacht dat een leuke grap was die niet zo serieus zou worden opgevat'', stelde een woordvoerster, die zei te vrezen dat toeristen wegblijven door dergelijke incidenten.

Ook andere Dominicanen delen die zorg. Zo heeft de lolbroek onder meer de toorn over zich afgeroepen van de lokale hotel- en toeristenbond. ,,We gaan bij de autoriteiten eisen dat deze man onmiddellijk wordt gedeporteerd naar zijn thuisland'', zei de onderdirecteur van de organisatie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen