BUI29 nov '14 07:31

'IS is niet verzwakt door luchtaanvallen'

Auteur: ANP Nieuws

BEIROET (ANP) - De door de VS geleide luchtaanvallen in Syrië hebben de strijders van Islamitische Staat (IS) niet verzakt.

EPA
EPA

Dat zei de Syrische minister van Buitenlandse Zaken Walid al Moualam vrijdag tegen een Libanees tv-station. De aanvallen begonnen in september, onder meer op IS-stellingen in en rond de plaats Kobani bij de grens met Turkije.

,,Alle aanwijzingen laten zien dat IS vandaag, na twee maanden van luchtaanvallen door de coalitie, niet zwakker is'', aldus al-Moualam. Volgens hem zou het helpen als Turkije strengere grenscontroles invoert. ,,Anders zullen deze acties IS niet elimineren." De 900 kilometer lange grens van Turkije met Syrië is de belangrijkste route voor jihadstrijders om Syrië binnen te komen.

De Syrische regering is bereid om de VS te helpen in de strijd tegen IS, maar de VS willen onder geen beding geen zaken doen met president Bashar al-Assad. De Amerikaanse minister van Defensie, Chuck Hagel, liet eerder al weten dat gematigd verzet tegen Assad de sleutel tot een oplossing in Syrië is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen