BUI9 nov '14 07:30Aangepast op 9 nov '14 11:03

Doden en gewonden bij busongeluk in Spanje

Auteur: ANP Nieuws

MURCIA (ANP) - Bij een busongeluk in de buurt van de Spaanse stad Murcia zijn zaterdagavond laat veertien mensen omgekomen.

EPA
EPA

Tien mensen waren op slag dood. Vier anderen overleden korte tijd later in het ziekenhuis aan hun verwondingen.

Ongeveer 40 anderen raakten gewond, schrijft de Spaanse krant El País op basis van de noodhulpdiensten. Zij zijn naar ziekenhuizen in de buurt gebracht. Het is het zwaarste ongeluk in Spanje van de afgelopen tien jaar.

De bus viel door een nog onbekende oorzaak van een helling 15 meter naar beneden. Het ongeluk gebeurde kort voor half twaalf, toen de bus terugreed van Madrid naar de zuidoostelijke gemeente Bullas.

Excursie

Er zaten meer dan 50 mensen uit Bullas in de bus, die gehuurd was door een groep jongeren. Ze kwamen terug van een religieuze excursie in Madrid. De 36-jarige priester van Bullas, die de reis had georganiseerd, is een van de slachtoffers.

De gecrashte bus was ongeveer 10 jaar oud en afgelopen donderdag nog gecontroleerd, zo liet de busmaatschappij weten. De buschauffeur heeft het ongeluk overleefd. Uit onderzoek is gebleken dat hij niet onder invloed was van drugs of alcohol.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen