BUI14 okt '14 21:22

VS: effect luchtaanvallen Kobani beperkt

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het effect van de Amerikaanse luchtaanvallen op de terroristen van Islamitische Staat (IS) in en rond de Syrische grensplaats Kobani is beperkt.

EPA
EPA

Dat komt volgens een woordvoerder van het Witte Huis omdat er niet voldoende grondtroepen zijn die na de luchtaanval actie kunnen ondernemen om de belegering te doorbreken.

De woordvoerder sprak niet lang nadat het Amerikaanse ministerie van Defensie had laten weten dat de jongste luchtaanvallen op Kobani de zwaarste zijn geweest die daar tot dusverre tegen IS zijn uitgevoerd. Het gaat om meer dan 20 Amerikaanse luchtaanvallen op maandag en dinsdag.

Amerikaanse politici hebben Turkije verwijten gemaakt dat het land veel te terughoudend is jegens IS. Het land zou meer moeten doen voor de internationale coalitie tegen IS. Ankara wil dat eerst aan voorwaarden wordt voldaan, zoals het duidelijk vastleggen van de strategie en de doeleinden. Maar de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, heeft dinsdag in Parijs gezegd dat Turkije en de VS op één lijn zitten over de strijd tegen IS.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen