BUI12 dec '14 16:46Aangepast op 12 dec '14 17:26

Luchtruim Londen dicht door computerstoring

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - Het luchtruim boven de Britse hoofdstad Londen is vrijdag tot 20.00 uur Nederlandse tijd gesloten wegens een computerstoring.Het vliegverkeer in heel Groot-Brittannië heeft te maken met de storing, omdat volgens de luchtvaartautoriteiten de omvang van de verkeersstroom noodgedwongen beperkt wordt.

EPA
EPA

Het vliegverkeer in heel Groot-Brittannië heeft te maken met de storing, omdat volgens de luchtvaartautoriteiten de omvang van de verkeersstroom noodgedwongen beperkt wordt. Het probleem is in het luchtverkeersleidingscentrum Swanwick bij Southhampton, waar hard aan een oplossing wordt gewerkt, meldde SkyNews.

Het grootste vliegveld van Londen en het drukste van Europa, Heathrow, bevestigde dat er voorlopig geen vliegtuigen meer landen en opstijgen. Luton Airport spreekt van vertragingen door een computerstoring. Het vliegveld ligt ten noorden van Londen, net als de luchthaven Stansted, die waarschuwt dat sommige vluchten vertraging oplopen door het sluiten van het luchtruim boven de hoofdstad. Ten zuiden van Londen meldde Gatwick Airport dat er nog wel toestellen aankomen, maar niet meer vertrekken.

Manchester

Het vliegveld van Manchester liet weten vluchten die moeten uitwijken, aan te kunnen. Manchester heeft geen last van de storing. Die komt uit het centrum van de Nationale Luchtverkeersleidingsdienst (NATS) dat zich in Southampton bezighoudt met trans-Atlantische vluchten.

Op Schiphol zijn tot 20.00 uur ,,een tiental vluchten'' geannuleerd of gewijzigd door de storing, liet een woordvoerder weten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen