BUI21 okt '14 21:44

Toeristen met baby gered uit kabelbaan Keulen

Auteur: ANP Nieuws

KEULEN (ANP) - Een kabelbaan over de Rijn in het Duitse Keulen is dinsdag vastgelopen waardoor toeristen op ongeveer 40 meter hoogte boven de rivier vast kwamen te hangen.

Archiefbeeld van de Rijn bij Keulen. EPA
Archiefbeeld van de Rijn bij Keulen. EPA

De brandweer kon twee Amerikaanse toeristen en een paar met een baby en een peuter uiteindelijk abseilend uit de gondels halen, aldus plaatselijke media.

Omdat ook Duitsland last heeft van de storm, waren de omstandigheden moeilijk om de toeristen uit de gondel te halen. Twee Amerikaanse toeristen werden het eerst uit hun cabine gehaald. Gehoopt werd dat technici de kabelbaan weer aan de praat zouden krijgen om het gezin met de baby van 3 maanden en de peuter van 2 jaar een hachelijk luchtavontuur te besparen.

Dat lukte uiteindelijk niet waarna werd besloten de vier toch abseilend in veiligheid te brengen. Speciaal getrainde brandweerlieden haakten zich vast aan de kabel en kropen naar de cabines om de slachtoffers daarna te helpen bij het langzaam naar beneden zakken. De slachtoffers werden beneden opgevangen in een blusboot van de brandweer. Even na 21.00 uur was de reddingsoperatie voorbij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen