BUI24 dec '13 09:44

Engelsen zonder stroom door storm

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - Circa 100.000 Engelsen zitten dinsdagmorgen zonder elektriciteit als gevolg van de storm die West-Europa teistert.

EPA
EPA

De BBC meldde dat de elektriciteitsvoorziening in het zuiden van Engeland te kampen heeft met aanzienlijke schade, maar er wordt hard aan het herstel gewerkt.

In Engeland is maandag een man en in Wales een vrouw om het leven gekomen door het noodweer. Er is dinsdag ook een vrouw in het westen van Engeland om het leven gekomen bij een verkeersongeluk dat mogelijk mede een gevolg is van het slechte weer.

Het verkeer wordt in en rond de Britse eilanden ernstig gehinderd door de storm. Veerboten kunnen soms niet de haven binnenlopen, maar de haven van Dover is dinsdag wel open. Een aantal vluchten is afgelast, vertraagd of naar een andere bestemming gestuurd.

Op de grootste luchthaven van Londen, Heathrow worden lange vertragingen gemeld. Vliegen via andere Londense luchthavens wordt soms bemoeilijkt door het uitvallen van treinverbindingen. Zo rijden geen treinen meer naar de vliegvelden Gatwick en Stansted.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen