BUI16 feb '14 02:06

Weer rellen in Venezuela

Auteur: ANP Nieuws

CARÁCAS (ANP) - De Venezolaanse politie heeft zaterdag waterkanonnen en traangas ingezet tegen anti-regeringsdemonstranten.

EPA
EPA

Dat gebeurde toen honderden overwegend jonge actievoerders probeerden een snelweg te blokkeren bij de hoofdstad Carácas.

Het is al dagen onrustig in het Zuid-Amerikaanse land, waar woensdag drie doden vielen tijdens protesten tegen de regering. De onlusten van zaterdag waren kleiner: waar woensdag nog zo'n 50.000 mensen protesteerden tegen het regeringsbeleid, verzamelden zich dit keer zo'n 2000 studenten.

Het studentenprotest verliep aanvankelijk vreedzaam. De politie greep pas in toen enkele honderden actievoerders probeerden de snelweg te bereiken. Sommige studenten gooiden met stenen naar de oproerpolitie, terwijl anderen hun mede-actievoerders juist vroegen geen geweld te gebruiken.

President Nicolas Maduro toonde zich zaterdag niet onder de indruk van de aanhoudende onrust. Tijdens een speech in de hoofdstad dreef hij de spot met zijn tegenstanders. ,,Willen jullie mensen op straat zien? Dan geven we jullie mensen op straat'', hield de president de duizenden mensen voor die zich hadden verzameld om steun te betuigen aan de regering.

Gerelateerde artikelen