BUI21 apr '14 09:23

Crew Maleisisch probleemtoestel voorbeeldig

Auteur: ANP Nieuws

KUALA LUMPUR (ANP) - De bemanning van de Boeing 737 van Malaysia Airlines die zondag in problemen raakte, heeft op professionele wijze gehandeld en voorkwam daarmee paniek.

EPA
EPA

Het toestel keerde zondag terug naar de luchthaven van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur omdat het problemen had met het landingsgestel. De piloten zetten het vliegtuig uiteindelijk na een beproeving van 4 uur veilig aan de grond. Passagiers, onder wie een 49-jarige Nederlander, uitten na afloop hun dankbaarheid en opluchting, aldus de krant New Straits Times van maandag.

,,De passagiers waren heel bang toen we hoorden dat de vlucht problemen kende. Sommigen huilden, terwijl de meesten van ons alvast gebeden opzegden. Maar de bemanning was uitstekend en zeer professioneel. Ze wisten goed met de situatie om te gaan en paniek te voorkomen'', aldus de Nederlander, die zichzelf alleen met John identificeerde tegen de krant.

De Boeing was onderweg naar Bangalore in India, en cirkelde geruime tijd rond bij de luchthaven voordat de landing werd ingezet. Malaysia Airlines is ook de luchtvaartmaatschappij van de Boeing 777 die op 8 maart vermist raakte en nog niet is teruggevonden.

Gerelateerde artikelen