BUI24 okt '14 08:49Aangepast op 24 okt '14 09:26

Zweden stopt speurtocht naar onderzeeër

Auteurs: ANP Nieuws en BNR Webredactie

Zweden is gestopt met het zoeken naar een buitenlandse onderzeeboot in de wateren bij de hoofdstad Stockholm. Dat heeft het leger laten weten in een verklaring. Er is geen onderzeeër gevonden.

EPA
EPA

Het Zweedse leger begon vorige week vrijdag met een grote zoekactie in de Oostzee. De speurtocht zou gericht zijn op een Russische onderzeeër die noodsignalen zou hebben afgegeven. De autoriteiten gaven zondag een foto vrij waarop mogelijk een Russische onderzeeër te zien was.

Schepen, helikopters en honderden militairen speurden de afgelopen week de Zweedse wateren af. Het was de grootste maritieme mobilisatie sinds het einde van de Koude Oorlog. Toen maakten de Zweden regelmatig jacht op Russische onderzeeboten.

Hoewel de zoektocht deze week uiteindelijk niets opleverde, noemen de strijdkrachten het "zeer waarschijnlijk'' dat een buitenlands vaartuig zich verborgen heeft gehouden in Zweedse wateren. Het mysterieuze vaartuig zou sinds afgelopen vrijdag zeker vijf keer zijn gesignaleerd door betrouwbare bronnen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen