BUI27 sep '14 02:08

Vliegverkeer Chicago mondjesmaat weer op gang

Auteur: ANP Nieuws

CHICAGO (ANP) - Het vliegverkeer in Chicago is vrijdagmiddag (lokale tijd) weer mondjesmaat op gang gekomen.

EPA
EPA

Door een brand in een radarcentrum van de luchtverkeersleiding waren bijna 2000 vluchten van en naar de Amerikaanse stad geschrapt. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA zei dat het nog wel een aantal dagen zal duren voordat het vliegverkeer weer helemaal normaal is.

Alle vluchten werden vrijdagochtend (lokale tijd) geannuleerd. O'Hare moest 1500 vluchten annuleren en Midway 450. Dat zijn er een stuk meer dan dat in het begin werd gedacht. Toen werd nog gesproken over honderden vluchten. Duizenden mensen hadden last van urenlange vertragingen.

In het verkeersleidingscentrum in de plaats Aurora, aan de westrand van Chicago werd vrijdagochtend brand gesticht. Een 36-jarige oud-medewerker van het centrum had de brand aangestoken en probeerde daarna zelfmoord te plegen met een mes, meldde CNN.

De politie meldde dat hij naar een ziekenhuis is gebracht en geen terrorist is. Waarschijnlijk heeft de man brand gesticht, omdat hij ruzie had met zijn voormalig werkgever.

Chicago is een van de belangrijkste verkeersknooppunten in Noord-Amerika. O'Hare is het op twee na drukste vliegveld ter wereld. Het radarcentrum in Aurora gaat over talrijke vluchten op grote hoogten in het Midden-Westen van de VS.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen