BUI10 feb '14 14:43

Drankspelletje met fatale gevolgen

Auteur: ANP Nieuws

CARDIFF (ANP) - Een drankspelletje waarbij mensen elkaar via sociale media opjutten om drank achterover te slaan, heeft afgelopen weekend mogelijk twee levens geëist in Groot-Brittannië.

Archieffoto. ANP
Archieffoto. ANP

De politie in Wales onderzoekt of de plotselinge dood van een 29-jarige man verband houdt met 'Neknominate', zoals het drankspel wordt genoemd, zo meldde de BBC maandag.

In Londen kwam zondag een 20-jarige medewerker van een hostel om het leven nadat hij zich had laten uitdagen. Nadat hij al de nodige alcohol op had, dronk de jongeman een kan van 1,5 liter met een mengsel van witte wijn, wodka, whisky en bier leeg, vertelden getuigen The Daily Mirror. ,,Hij zei: ik wil iedereen aftroeven en iets doen dat niemand ooit heeft gedaan'', aldus een van hen.

De veelal jonge deelnemers drinken in een keer een drankje op ('neck'), posten een filmpje ervan op Facebook of andere sociale media en dagen vervolgens hun vrienden uit hetzelfde te doen. Het spel zou in Australië zijn ontstaan en lijkt vooral in Angelsaksische landen aan te slaan.

In Ierland worden tot nog toe twee sterfgevallen in verband gebracht met het spel.

Gerelateerde artikelen