BUI27 jun '14 22:46Aangepast op 28 jun '14 08:32

Venezuela heeft weer elektriciteit

Auteur: ANP Nieuws

CARACAS (ANP) - In Venezuela is zaterdag de elektriciteitsvoorziening nagenoeg hersteld.

Caracas. ANP
Caracas. ANP

In een groot deel van het land, en vooral in hoofdstad Caracas, ontstond vrijdagmiddag (lokale tijd) een chaos nadat de stroom was uitgevallen. De oorzaak is nog niet bekend.

Caracas zat ongeveer 3 uur zonder elektriciteit. Ook de tweede stad van het land, Maracaibo, zat zonder stroom. De stroomuitval vond plaats midden in een tv-toespraak van president Nicolas Maduro, die daardoor werd onderbroken.

Door de storing vielen stoplichten uit in Caracas waardoor het verkeer vastliep. Ook reden de metro's niet, waardoor veel voetgangers op straat waren die niet wisten hoe ze thuis moesten komen. Omdat veel grote gebouwen werden geëvacueerd, stonden grote groepen mensen op straat.

Venezuela heeft vaker met grote stroomstoringen te maken gehad. In september vorig jaar zat zelfs zo'n 70 procent van het Zuid-Amerikaanse land in het donker. Critici schrijven het toenemende aantal stroomstoringen toe aan de nationalisatie van de energiesector in 2007. Sindsdien zou de overheid te weinig hebben geïnvesteerd in de sector. Ook de prijzen voor elektriciteit zouden te laag zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen