BUI27 dec '14 14:02Aangepast op 27 dec '14 14:33

Tientallen extremisten dood in Pakistan

Auteur: ANP Nieuws

QUETTA (ANP) - Zaterdag zijn opnieuw tientallen moslimextremisten gedood in Pakistan.

EPA
EPA

CNN meldt dat er 39 talibanstrijders zijn gedood bij bombardementen op de regio Dattakhel. Volgens de Pakistaanse krant Dawn kwamen bovendien bij een offensief in de regio Orakzai zeker zestien strijders om. Zeker twintig anderen raakten gewond, toen het leger de controleposten van de talibanstrijders aanviel.

Bij de bombardementen kwamen ook weer leiders van terreurgroepen om. Verder ontplofte een wapendepot, volgens een legerwoordvoerder met zo'n luide knal dat zelfs de piloten van de straaljagers die de bommen wierpen het hoorden.

In de buurt van de stad Zhob kwamen twee zelfmoordterroristen om toen de autoriteiten aanvielen, zo meldde Dawn. Een van de mannen blies zichzelf op, zonder daarbij anderen te doden. De tweede terrorist werd doodgeschoten voordat zijn bomgordel ontplofte. De soldaten vonden ook 500 bommen, 200 kilo explosieven, 50 bomgordels en 13 raketwerpers in het gebied.

Pakistan heeft na de bloederige aanslag op een school in Peshawar van vorige week dinsdag de oorlog verklaard aan de terroristen. Bij verschillende acties werden al honderden terroristen gedood in nog geen twee weken tijd. Sinds juni zijn zelfs meer dan 1200 terroristen gedood.

De regio Orakzai geldt overigens als een bolwerk van de Pakistaanse taliban en is een van de zeven semi-autonome gebieden in het land. De taliban en al-Qaeda hebben er de touwtjes in handen. Het Pakistaanse leger lijkt daar nu verandering in te willen brengen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen