BUI25 mei '14 07:18

Schutter (22) VS doodde eerst 3 huisgenoten

Auteur: ANP Nieuws

ISLA VISTA (ANP) - De 22-jarige Amerikaan die zaterdag in Californië in totaal zes mensen vermoordde, heeft eerst drie huisgenoten met een mes omgebracht.

EPA
EPA

De Amerikaanse politie weet inmiddels dat het gaat om Elliot Rodger, de studerende zoon van filmmaker Peter Rodger, die mede de film The Hunger Games regisseerde.

Na de moord op zijn huisgenoten ging de jongeman naar een dispuut van de universiteit van Santa Barbara en een broodjeszaak, waar hij in totaal drie vrouwen doodde en een verwondde. Vanuit zijn auto schoot hij op voorbijgangers. Later is hij teruggevonden, nadat hij zich met een van zijn drie geregistreerde vuurwapens door het hoofd had geschoten.

De beschrijving van de gewelddadigheden vertoont volgens de Amerikaanse politie overeenkomsten met een verklaring van 141 pagina's, waarin de jongeman zijn plannen beschreef. Volgens de politie gaat het om ,,het werk van een gek''. Na de aanval op zijn huisgenoten had Rodger volgens eigen zeggen het ,,meeste aantrekkelijk'' dispuut het volgende doelwit in zijn ,,oorlog tegen vrouwen''.

Het manifest lijkt erg op een filmpje dat Rodger vrijdag op YouTube zette. ,,Ik ben 22 jaar en nog maagd'', zegt de 22-jarige student in het filmpje. ,,Ik heb zelfs nog nooit een meisje gekust. En dat terwijl ik al ruim 2 jaar student ben. Populaire schoolgenoten, jullie hebben me nooit geaccepteerd en nu zullen jullie daarvoor de prijs betalen.''

Vorige maand werd Rodger nog bezocht voor een controle. Familieleden maakten zich zorgen over zijn gezondheid. Destijds werd er niks opmerkelijks geconstateerd bij de student.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen