BUI13 mrt '14 08:28Aangepast op 13 mrt '14 13:57

Doden en gewonden door dollemansrit in Austin

Auteur: ANP Nieuws

AUSTIN (ANP) - In de Amerikaanse stad Austin zijn tijdens het bekende festival SXSW twee mensen overleden en zeker 23 mensen gewond geraakt toen een auto inreed op publiek.

EPA
EPA

Dat melden Amerikaanse media. Op het festival zijn deze dagen ook veel Nederlandse artiesten, journalisten en ondernemers uit de creatieve sector.

Wie de slachtoffers zijn heeft de politie nog niet bekendgemaakt. Dj Roosmarijn Reijmer van 3FM liet via Twitter weten dat iedereen van 3FM en van VPRO's 3voor12 op het festival ongedeerd is. ,,Niemand was erbij toen het ongeluk gebeurde.'' Eindredacteur van 3voor12 Willem van Zeeland meldde dat hij in een club om de hoek was, maar op dat moment niets merkte.

Volgens de politie reed de auto door een barricade in de Texaanse stad. De wagen reed in op een menigte die zich had verzameld bij concertzaal The Mohawk, waar optredens zouden plaatsvinden. Vijf mensen raakten zwaargewond en zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een aantal optredens werd geannuleerd. De bestuurder bleek op de vlucht voor de politie. Hij is opgepakt.

Vanuit Nederland is een forse delegatie aanwezig op het festival in Austin. Op muzikaal gebied geven onder meer Mozes and The First Born, Mister and Mississippi, traumahelikopter en Kraak & Smaak optredens. Daarnaast zijn diverse Nederlandse filmmakers, creatieve ondernemers en organisaties als het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op SXSW.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen