BUI10 nov '14 22:24

Betogers blokkeren luchthaven Acapulco

Auteur: ANP Nieuws

ACAPULCO (ANP) - Betogers hebben maandag de ingang van aankomst- en vertrekhallen van de internationale luchthaven van de Mexicaanse badplaats Acapulco geblokkeerd.

EPA
EPA

Ze eisen de terugkeer van 43 studenten die in september in de plaats Iguala verdwenen.

Ongeveer 2500 studenten en familieleden van de verdwenen jongeren bereikten de luchthaven na schermutselingen in de stad zelf met de oproerpolitie, meldden Mexicaanse media. De demonstranten hebben uiteindelijk op de luchthaven gesproken met de directie en beloofd hun actie niet in de gebouwen te houden en na een uur of drie weer te vertrekken.

In het weekeinde raakten betogers slaags in de hoofdstad Mexico-Stad en op verschillende plaatsen in de deelstaat Guerrero. Iguala en Acapulco liggen in die zuidelijke deelstaat.

De plotselinge verdwijning van zo'n grote groep jongeren, mogelijk door toedoen van de plaatselijke autoriteiten in Iguala, heeft Mexico diep geschokt. De 43 verdwenen onderwijsstudenten zijn waarschijnlijk 26 september in of rond Iguala vermoord door leden van een drugsbende. In die plaats, 100 kilometer ten zuiden van Mexico-Stad, was een schietpartij waarbij de plaatselijke politie 's nachts het vuur opende op studenten. Daarbij vielen zes doden en 25 gewonden. 43 studenten verdwenen en werden naar verluidt door agenten 'meegegeven' aan leden van een plaatselijke drugsbende, Guerreros Unidos.

Gerelateerde artikelen